Hørning Parket A/S

Historien om Hørning tar sin början 1925, fabriken har sedan dess producerat unika massiva trägolv. Genom generationer har Hørning samarbetat med arkitekter och entreprenörer från hela världen, Hørning har producerat golv till såväl Skandinaviska samt internationella marknaden. T.ex. flygplatsen i Köpenhamn, Nationalbiblioteket i Madrid samt privata bostäder. Senast 9000m2 massivt golv till det Norska Nationalmuseet i Oslo.
Image

För Hørning är miljön högt prioriterad, och därmed har Hørning en mängd olika miljöcertifikat för att sträva efter ett hållbart skogsbruk. Vi strävar efter att alltid leverera golv som tar hänsyn till vår natur. Vi har certifikat som kan användas inom ramen för BREEAM, LEED, samt bedömda produkter i Sundahus, Byggvarubedömningen etc. 

På Grönlandska betyder Ilulissat ”byn vid isfjällen”. Ilulissat är Grönlands tredje största by, och på grund av sin vackra natur uppsatt på UNESCOS Världsarvslista. Det nya Isfjordscenter, designat av Dorte Mandrup, är byggt för att stötta det historiska kulturarvet och skall vara byns nya utgångspunkt för turism och klimatforskning.

Produkterna

Image
Castleplank
Image
Chevron
Image
Högkant
Image
Kubbmosaik
Image
Massiv planka
Image
Solid line
Image
Stav- & mönsterparkett
Image
Fiskben

Behöver du hjälp?

Vi kan trägolv.