KGC Verktyg & Maskiner – 70 års kompetens

KGC har ett brett sortiment av ergonomiska proffsverktyg för murare, plattsättare och putsare. Vår personals fackmannamässiga kunskaper gör KGC till en trygg partner och garanterar att våra produkter alltid håller rätt kvalitet.
Image

Anno 1950

Karl-Gustaf Cederberg (KGC) grundade företaget 1950 för att säkerställa att murare, plattsättare och putsare arbetar med ergonomiska kvalitetsverktyg. 

 

Vi gillar det vi gör!

Det märks främst genom att många av våra kunder och en stor del av personalen har varit med oss i över 20 år! Och det är just den passionen som har gjort KGC till ett specialiserat varumärke för yrkesfolk som söker högsta kvalitet och fackkunskap man kan lita på.

 

Hantverkarnas förstahandsval

På vårt uppdrag frågade Mantap Global* svenska hantverkare vilka leverantörer av verktyg och material för murning, putsning eller plattsättning de känner till. 87% vet vad KGC erbjuder och över hälften har KGC som sitt förstahandsval.

* Analys av varumärkesmätning utförd hösten 2020 av Mantap Global Research, ett svenskt oberoende undersökningsföretag med tillgång till över 760 000 panelmedlemmar i Sverige.

Image

Hållbara lösningar 

Att vara marknadsledande innebär också en plikt att utveckla hållbara produkter. Det handlar dels om att minska verksamhetens miljöpåverkan, dels om att ta fram produkter som håller länge och som minimerar kroppsligt slitage hos användaren. Här är några exempel:

  • Fokus ergonomi: Vår ikonserie ”Jonsson-slevarna” har tillverkats i Sverige i 70 år! Serien är uppkallad efter smeden som på 1950-talet hjälpte vår grundare ta fram ergonomiska slevar som minskar belastningsskador, samtidigt som de ger ett perfekt resultat. 
  • Närproducerat och FSC-certifierat: Vår kanitz-serie, ”Sandberg”, tillverkas av giftfri och FSC-certifierad accoya från förnyelsebara skogar. Serien produceras i Sverige. 
  • Klimatsmart förpackning: Vår nya förpackningsdesign innebär att vi har börjat ersätta den fossila plasten med ett wellpappalternativ, vilket minskar klimatpåverkan med drygt 30 procent. 

Produkterna

Image
Vattenkylda sågar för plattor av keramik och sten
Image
Ergonomiska tvättbrädor för effektiv rengöring
Image
Fogbaljor med kraftiga handtag och urkramningrullar
Image
Elhandverktyg som alltid håller vad de lovar
Image
Ergonomiska verktyg som minskar belastningsskador
Image
Sätt kakel/klinker i 100 % nivå med KGC:s nivåsystem
Image
Vi har ett brett sortiment hinkar och baljor
Image
Vassa diamantklingor och slipverktyg från Distar

Behöver du hjälp?

Vi har proffsverktyg